- Verwarm de oven voor op 180 graden en doe de de grillstand aan (indien je deze hebt).
- Snijd de paprika’s en tomaten in grove stukken. Meng ze met wat olijfolie, oregano, peper en zout en leg ze op een bakplaat. Rooster ze ongeveer 25 minuten in de oven.
- Kook ondertussen de pasta in ongeveer 10-13 minuten beetgaar (zie verpakking)
- Maak de saus: Snijd de ui in grove ringen, de aubergine en courgette in blokjes en gebruik een knoflookpers voor de knoflookteentjes. Verwarm een koekenpan met een beetje olie en voeg alle groenten toe. Bak dit zo’n 7-10 minuten op middelhoog vuur. Als alles gaar en goudbruin is, voeg je de tomatenpassata en gecontreerde tomatenpuree toe. Snijd de zongedroogde tomaten klein en voeg dit ook aan de saus toe. Breng verder op smaak met extra oregano, versgemalen peper en zout.
- Giet de pasta af. Haal de geroosterde groenten uit de oven en voeg deze toe aan de pastasaus. Maak de borden op en giet de saus over de pasta.
Garneer met verse basilicum en wat druppels goede Italiaanse olijfolie.