Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 1 uur en 50 minuten
  • 2 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Snijd de knoflooktenen fijn.
  2. Snijd de tempé in kleine reepjes van een paar centimeter en voeg 2 el olijfolie, fijngesneden knoflook en tamari/sojasaus toe en laat dit (indien mogelijk) minimaal 1 uur marineren, zodat alle smaken goed intrekken.
  3. Schil de aardappelen en breng wat water aan de kook. Kook de aardappelen in ongeveer 8 minuten gaar. Snijd ze vervolgens in partjes.
  4. Maak ondertussen de sperziebonen schoon en stoom of kook ze een paar minuten zodat deze nog lichtknapperig blijven.
  5. Was de ijsbergsla en komkommer en snijd beide in reepjes. Blancheer de taugé 1 minuut.
  6. Leng de pindasaus aan met gekookt water.
  7. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak als laatste de gemarineerde tempé zo’n 8 minuten goudbruin en knapperig.
  8. Pak een bord en maak een bedje van ijsbergsla, sperzieboontjes, taugé, komkommer, aardappeltjes, tempé en top af met wat pindasaus.

Garneer met extra emping en gebakken uitjes. Zoals ze in Indonesië zouden zeggen, selamat makan!