Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking en zet apart.
  2. Snijd de tempeh in kleine blokjes. Marineer met de ketjap in een kom en laat 5 minuten staan.
  3. Dop ondertussen de boontjes, spoel deze af en kook ze 5 minuten beetgaar. Zet de boontjes apart.
  4. Verhit een koekenpan met olijfolie en bak de tempeh 7 á 8 minuten op middelhoog vuur. Blijf goed omscheppen. Kook ook de eitjes in ongeveer 8 minuten hard, spoel deze af met koud water en laat even rusten.
  5. Snijd de spitskool in repen. Verhit een wokpan met olijfolie en wok de spitskool samen met 1 theelepel kerriepoeder in 5 minuten gaar. De spitskool mag nog lekker knapperig zijn.
  6. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en rasp of snijd de wortel in dunne reepjes.

 Pindadressing

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit een pannetje met een beetje olijfolie op laag vuur en fruit de ui een minuut aan.
  2. Voeg nu de knoflook en sambal toe.
  3. Voeg na een halve minuut de pindakaas, plantaardige/biologische melk en ketjap toe. Meng alles met een garde goed door elkaar en breng bijna aan de kook. Verwarm nog 2 minuten, maar laat de pindadressing niet koken. Voeg ten slotte een snufje zout toe.
  4. Verdeel de rijst over 2 kommen/borden. Verdeel hier de komkommer, spitskool, wortel en sperziebonen over. Schep de tempeh er bovenop, dan een handje taugé en maak af met het hardgekookte eitje. Breng op smaak met verse peper. Besprenkel de pindadressing over de gado gado salade en garneer eventueel met gebakken uitjes.

Eet smakelijk!

 

Meer weten over Eet Geen Dierendag? Lees hier verder.