- Was en snijd de uiteinden van de aubergines. Snijd de aubergine in dunne plakken van ongeveer een ½ cm dik. Verhit een grillpan en bak de plakken zonder olie aan beide zijden bruin en gaar. Laat ze afkoelen en zet even weg.
- Maak intussen de vulling: snijd de tomaten in kleine blokjes, de bosuitjes in ringetjes en pers de knoflook. Prak de avocado’s met een vork en voeg de bosui, knoflook, tomaten, verse oregano en rucola toe. Mix goed en voeg vervolgens de kappertjes en basilicum toe.
- Beleg de aubergineplakken met de avocadovulling en rol strak op. Steek er een saté-prikker in.
Door het grillen krijgt de aubergine een volle, beetje rokerige smaak. Je kunt dit gerecht ook warm serveren door de auberginerolletjes rechtop in een ovenschaal te zetten en 15 minuten in een voorverwarmde op 175 graden te bakken. Serveer de aubergine rolletjes met extra avocadovulling en verse basilicum.