Bereiding

  • Feestdagen
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • 4 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Verwarm de oven voor op 200° C.
  2. Snij de courgette en aubergine in halvemaantjes van een halve centimeter dik en de paprika in stukjes van 2 bij 2 cm. Snij de uien in kwarten en haal de verschillende laagjes van de uien uit elkaar. Meng in een grote bak de stukken courgette, aubergine, paprika en ui met een paar eetlepels olijfolie en wat zout, gedroogde kruiden en peper. Leg de groenten op een beklede bakplaat en plaats in het midden van de oven. Bak voor 20 minuten.
  3. Meng het knoflookpoeder, de plantaardige mayonaise en sojayoghurt in een schaaltje en proef of de smaak van de knoflooksaus je bevalt. Voeg eventueel wat extra knoflookpoeder toe.
  4. Snij de tomaatjes doormidden en doe ze in de oven als de 20 min voorbij zijn. Zet dan de wekker opnieuw op 20 minuten en kook de rijst of bulgur gaar.
  5. Serveer de rijst met de groenten uit de oven, knoflooksaus en sweet chilisaus.