Bereiding

  • Bijgerecht
  • Bereidingstijd: 1 uur
  • 4 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Kook de aardappelen in schil 5 minuten.
  3. Hak ondertussen 1 teen knoflook fijn en snijd de aubergine, courgette en paprika in grove stukken. Giet ze vervolgens de aardappelen af en snijd ze doormidden.
  4. Verdeel de aardappelen, groenten, kikkererwten en knoflook over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie, 1 el tijm, peper en zout over. Rooster alles in 30 minuten gaar in de oven.
  5. Snipper een ui en hak de peper en een teen knoflook fijn. Fruit samen met wat olie en 1 el tijm aan in een pan. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en verwarm de saus 10 minuten op laag vuur. Breng op smaak met wat peper en zout.
  6. Verdeel de geroosterde groenten over de borden en schep er een grote eetlepel van de tomatensaus bij.

Serveer de groenten en aardappelen met een groene salade.