Bereiding

  • Lunch
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • 3 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Breng een laag water van een paar cm aan de kook in een pan en plaats een stoommandje erboven. Bedek de bodem van het stoommandje met 4 stukjes bakpapier en stoom de buns -met de deksel erop- in 10 minuten gaar.
  2. Snijd de tempeh in reepjes en snijd de koriander fijn.
  3. Verwarm wat olie in een koeken- of wokpan. Bak de tempeh op middelhoog vuur en voeg er dan een scheut ketjap en de chilivlokken aan toe. Roer goed zodat het niet aanbrandt. Zet na 5-7 minuten het vuur laag.
  4. Vul de gestoomde bao buns met de gebakken tempeh, gesneden koriander, gebakken uitjes en chilisaus.

Als je de buns zelf maakt, volg dan deze methode:

  1. Meng het bloem, zout en gist door elkaar. Voeg het water toe en meng dit tot een grote deegbal. Kneed het deeg ongeveer 10 minuten totdat er een elastisch zacht deeg ontstaat. Laat het deeg in een afgedekte kom één uur rijzen.
  2. Verdeel het deeg in 6 stukken. Maak er kleine balletjes van, druk deze plat en vouw ze dubbel. Gebruik een bakpapiertje ertussen om ervoor te zorgen dat de helften niet aan elkaar blijven plakken. Bedek de bodem van een stoommandje met 4 stukjes bakpapier en stoom de buns -met de deksel erop- in 10 minuten gaar.

Eet smakelijk!