Bereiding

  • Voorgerecht
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • 4 porties
  • Vegetarisch gerecht
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Fruit de ui, knoflook en salie in wat olijfolie. Haal van het vuur en voeg alle overige ingrediënten toe (behalve de courgettebloemen) en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verwijder met wat keukenpapier eventueel vuil van de courgettebloemen. Trek de bloem ietwat open en vul met het cottagecheesemengsel. Je kunt ze ook in een proseccoglas zetten, dat vult wat makkelijker.
  4. ‘Draai’ de bloemblaadjes dicht tot een tuutje en leg de bloemen in een ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie, zout en peper. Zet zo’n 15 minuten in de oven, op het laatst eventueel op grillstand.
  5. Serveer ze zo uit je ovenschaal, op een platte schaal of per 2 op gezellige bordjes.