Bereiding

  • Feestdagen
  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • 3 porties
  • Vegetarisch gerecht

Het Arabische kruidenmengsel ras el hanout is een mix van wel 20 verschillende specerijen. Ras el hanout is bij de meeste supermarkten verkrijgbaar. Varieer met de vulling en gebruik bulgur, quinoa of rijst.

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de puntpaprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met een klein beetje olie en gril de paprika’s 30 minuten in de oven.
  2. Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking. Hak de knoflook fijn en snijd de courgette en aubergine in kleine blokjes. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel af onder de kraan.
  3. Verwarm een pan met wat olie en bak de knoflook, aubergine, courgette en kikkererwten samen met 1 el ras el hanout kruiden en 1 tl komijnzaad ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens de couscous, 2 el tomatenpuree en nog 1 el ras el hanout kruiden en 1 tl komijnzaad toe. Hussel door elkaar en verwarm ongeveer nog twee minuten. Breng op smaak met peper en eventueel een klein beetje zout.
  4. Haal de puntpaprika’s uit de oven wanneer deze klaar zijn en vul ze met het couscousmengsel. Garneer eventueel met verkruimelde biologische feta of geitenkaas.

Serveer de gevulde paprika’s met een groene salade.