Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de zoete aardappels en prik hier met een mesje rondom gaatjes in. Bak de zoete aardappels op een rooster in het midden van de oven in 45 minuten gaar.
  2. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken en spoel ze goed af. Meng in een kom de kikkererwten, olijfolie, kurkuma en paprikapoeder. Verdeel de kikkererwten over de bakplaat met bakpapier.
  3. Haal de zoete aardappels uit de oven wanneer deze gaar zijn en laat goed afkoelen (ze zijn heel heet!). Rooster vervolgens de kikkererwten 15 minuten in de oven. Laat de oven aanstaan.
  4. Meng in een kom twee handen verse boerenkool, een snuf paprikapoeder en de geroosterde kikkererwten. Snijd de afgekoelde zoete aardappels in de lengte doormidden, maar snijd niet helemaal door. Vul de aardappels met het boerenkool-kikkererwten mengsel en zet nog 5 minuten terug in de oven.
  5. Meng voor de dressing in een kom de soja-yoghurt, tahin, mosterd, citroensap en Ras el Hanout kruiden tot een gladde dressing.
  6. Haal de gevulde zoete aardappels uit de oven. Breng op smaak met wat peper en zout, verdeel eventueel wat gekruimelde feta er over en besprenkel met de dressing.