Bereiding

  • Nagerecht
  • Bereidingstijd: 4 uur en 10 minuten
  • 5 porties
  • Vegetarisch gerecht

Deze gezonde bananenijscake maak je met een krachtige keukenmachine en is ideaal om van tevoren te maken. De cake laat je minstens 4 uur hard worden in de vriezer en ongeveer 15 minuten voor gebruik haal je hem eruit.

  1. Vet een kleine cake- of broodvorm in met kokosolie of roomboter. Leg er een bakpapiertje in, zodat je bananen er makkelijk uit kan halen.
  2. Maal de cashewnoten en walnoten tot een meel in een keukenmachine.
  3. Voeg de dadels, honing en eventueel de steviadruppels toe en zet de keukenmachine aan.
  4. Voeg als laatste de havermout, banaan en kaneel toe en laat de keukenmachine malen totdat er een deeg ontstaat wat niet te nat is. Voeg eventueel wat meer havermout toe als het te nat is.
  5. Doe het deeg in de vorm en druk het goed aan met een natte vork. Laat de cake minstens 4 uur in de vriezer hard worden.
  6. Haal de vorm uit de vriezer en dompel het een paar seconden in heet water, zodat de cake los komt.
  7. Laat de cake heel even ontdooien. Snijd met een scherp mes het bananenbrood in plakken.

Garneer de bananenijscake met extra cashewnoten en dadels.