Voor de karamelsaus:
- Doe de kokosmelk, kokossuiker en het vanille-extract in een steelpan,
roer door en breng aan de kook. Zet zodra het kookt het vuur zacht en laat 35 minuten sudderen. Roer af en toe. - De karamel is klaar als je er met een lepel doorheen gaat en er blijft saus
aan de achterkant plakken. - Giet in een bakje en laat afkoelen.
Voor de repen:
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed het bakblik met bakpapier.
- Meng in een grote schaal de havermout, kokosolie, pindakaas, de helft
van de pecannoten, de helft van de karamelsaus, het zout en vanille extract. - Giet het mengsel in het bakblik en druk met de achterkant van een lepel
stevig aan. - Verdeel de overgebleven karamelsaus en pecannoten erover.
- Bak 20 minuten tot de zijkanten mooi goudbruin kleuren.
- Laat afkoelen en zet daarna in de koelkast om goed koud te laten worden.
- Snijd in twaalf repen.
Eet smakelijk! Dit recept is afkomstig uit het kookboek Vegan Soulfood door Jason Tjon Affo. Uitgeverij Becht B.V.