Bereiding

  • Nagerecht
  • Bereidingstijd: 1 uur
  • 12 porties
  • Veganistisch gerecht

Voor de karamelsaus:

  1. Doe de kokosmelk, kokossuiker en het vanille-extract in een steelpan,
    roer door en breng aan de kook. Zet zodra het kookt het vuur zacht en laat 35 minuten sudderen. Roer af en toe.
  2. De karamel is klaar als je er met een lepel doorheen gaat en er blijft saus
    aan de achterkant plakken.
  3. Giet in een bakje en laat afkoelen.

Voor de repen:

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed het bakblik met bakpapier.
  2. Meng in een grote schaal de havermout, kokosolie, pindakaas, de helft
    van de pecannoten, de helft van de karamelsaus, het zout en vanille extract.
  3. Giet het mengsel in het bakblik en druk met de achterkant van een lepel
    stevig aan.
  4. Verdeel de overgebleven karamelsaus en pecannoten erover.
  5. Bak 20 minuten tot de zijkanten mooi goudbruin kleuren.
  6. Laat afkoelen en zet daarna in de koelkast om goed koud te laten worden.
  7. Snijd in twaalf repen.

Eet smakelijk! Dit recept is afkomstig uit het kookboek Vegan Soulfood door Jason Tjon Affo. Uitgeverij Becht B.V.