- Kook de gnocchi zoals aangegeven staat op de verpakking en laat dit uitlekken in een vergiet.
- Pel de ui en knoflook en snijd ze fijn. Snijd ook de paprika, shiitake paddenstoelen en de tomaten in stukjes.
- Verhit een koekenpan met wat olie en bak de ui, knoflook en shiitake paddenstoelen voor ongeveer 5 minuten totdat ze glazig en zacht worden.
- Voeg vervolgens na 6 minuten de gesneden paprika en tomaten toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de tomatenpassata en de scheut balsamicoazijn toe. Roer alles goed door.
- Proef de saus en breng eventueel op smaak met zout en peper.
- Voeg de gnocchi vervolgens bij de saus en schep voorzichtig om. Verdeel over 3 of 4 borden en garneer met verse basilicum en fijngesneden bosuitjes.
Eet smakelijk! Zin in iets anders? Varieer door de gnocchi in een koekenpan te bakken, zodat ze knapperig worden.