Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • 3 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Kook de gnocchi zoals aangegeven staat op de verpakking en laat dit uitlekken in een vergiet.
  2. Pel de ui en knoflook en snijd ze fijn. Snijd ook de paprika, shiitake paddenstoelen en de tomaten in stukjes.
  3. Verhit een koekenpan met wat olie en bak de ui, knoflook en shiitake paddenstoelen voor ongeveer 5 minuten totdat ze glazig en zacht worden.
  4. Voeg vervolgens na 6 minuten de gesneden paprika en tomaten toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de tomatenpassata en de scheut balsamicoazijn toe. Roer alles goed door.
  5. Proef de saus en breng eventueel op smaak met zout en peper.
  6. Voeg de gnocchi vervolgens bij de saus en schep voorzichtig om. Verdeel over 3 of 4 borden en garneer met verse basilicum en fijngesneden bosuitjes.

Eet smakelijk! Zin in iets anders? Varieer door de gnocchi in een koekenpan te bakken, zodat ze knapperig worden.