- Doe alle ingrediënten voor de pesto roomsaus in een maatbeker en pureer fijn met een staafmixer. Je kan ook een keukenmachine of sterke blender gebruiken.
- Rasp de vegan Parmezaanse kaas fijn, je hebt hier 2 eetlepels van nodig.
- Rooster de pijnboompitten in een paar minuten goudbruin in een koekenpan zonder olie.
- Doe de doperwten in een kookpan en voeg voldoende water toe, zodat de doperwten onder water staan. Breng aan de kook en kook de doperwten 7 minuten.
- Bereid ondertussen de gnocchi zoals beschreven op de verpakking. Breng op smaak met zout.
- Verwarm de pesto roomsaus in een pannetje, dit duurt maar een paar minuten.
- Giet de gnocchi en de doperwten af. Schep de gnocchi in een grote kom en roer de warme pesto roomsaus erdoorheen. Verdeel dit over twee borden en garneer met de doperwten, vegan Parmezaanse kaas, geroosterde pijnboompitten, munt en wat peper.
Enjoy!