Bereiding

  • Bijgerecht
  • Bereidingstijd: 55 minuten
  • 2 porties
  • Vegetarisch gerecht
  1. Maak eerst de balletjes. Rasp de ui, maal het brood tot kruim en hak de peterselie fijn.
  2. Kneed alles door elkaar (hou 1 el gehakte peterselie over voor de garnering).
  3. Breng op smaak met zout en peper en zet in de koeling.
  4. Ondertussen maak je de saus. Snij de tomaten in kleine stukjes. Fruit de ui en voeg de tomaten, kaneel, zout en peper toe en hussel goed door. Laat het ongeveer 30 minuten sudderen. Breng verder op smaak.
  5. Als de saus staat te pruttelen, rol je balletjes van het vegagehakt ter grootte van een golfballetje. Druk ze goed in je handpalmen, want vegagehakt is over het algemeen wat droger dan dierlijk gehakt. Verwarm wat olijfolie en bak de balletjes mooi bruin.
  6. De gehaktballetjes kun je leuk serveren als voorgerechtje. Doe wat tomatensaus in een kommetje, leg er een balletje op en garneer met wat peterselie.