- Wanneer je voor gedroogde limabonen gaat: week ze 24 uur in ruim water en kook ze vervolgens minimaal een half uur.
- Pel en snipper de ui. Snij de wortels in ronde plakjes en vervolgens door de helft. Snij de tomaat in blokjes.
- Bak de ui, uitgeperste knoflook en wortels ongeveer 5 minuten in een koekenpan met olie tot de uitjes mooi goudbruin worden.
- Voeg nu de gesneden tomatenblokjes, de verse peterselie, gedroogde dille en het zout toe. Roer en laat ongeveer 3 minuten op middellaag vuur sudderen.
- Voeg nu de tomatenpuree uit blik toe en roer. Laat alles 3 minuten sudderen.
- Als laatste voeg je de limabonen toe met een scheut water. Zet een deksel op de koekenpan en laat het geheel op laag vuur 10 minuten koken tot de saus een beetje indikt. Gebruik je bonen uit pot of blik? Dan hou je ongeveer 5 minuten aan in plaats van 10 minuten.
- Snij de (vegan) feta in blokjes en de Kalamata olijven door de helft. Serveer dit over de bonen met tomatensaus.
Eet smakelijk!