Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 1 uur
  • 4 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Schil de pompoen en snijd die in blokjes. Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de aubergine en champignons in blokjes.
  3. Verhit de kokosolie in een grote pan op middelhoog vuur en bak hierin de ui, knoflook en het korianderpoeder ongeveer 1 minuut. Voeg de currypasta toe en verwarm dit 2 minuten.
  4. Doe de kokosmelk, stukjes pompoen, kikkererwten, champignons en aubergine in de pan en breng het geheel aan de kook.
  5. Wanneer de curry kookt zet je het vuur laag en laat je het geheel 25 minuten afgedekt pruttelen.
  6. Snijd ondertussen de bimi in 3 stukken en voeg ze aan de pan toe na 25 minuten
  7. Laat de bimi 5 minuten meepruttelen en haal de pan van het vuur.
  8. Giet de rijst af en verdeel de rijst over de borden.

Serveer de curry bij de rijst en top met gesneden rode peper, peterselie, koriander, kokos of sesamzaadjes.