Bereiding

  • Feestdagen
  • Bereidingstijd: 1 uur en 10 minuten
  • 3 porties
  • Vegetarisch gerecht

Weinig tijd om alle groenten te snijden? Gebruik dan een zak biologische soepgroente van 300 gram of meer. Varieer met groenten door de prei en bloemkool te vervangen door bijvoorbeeld courgette of broccoli.

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een vierkante ovenschaal goed in met wat (kokos)olie.
  2. Maal in de keukenmachine of blender de zonnebloempitten, de 2 eieren en de helft van alle groenten en kruiden (preiringen, wortel, bloemkool, peterselie, basilicum, ui, knoflook en kerriepoeder) tot een gladde massa.
  3. Doe de rest van de groenten, behalve de preiringen, in een kom, en voeg daaraan het bakpoeder toe. Roer de gladde groentemassa erdoor.
  4. Stort alles in de ovenschaal en verdeel gelijkmatig. Bestrooi de taart met de preiringen en bestrooi met nog wat kerriepoeder en zout.
  5. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 45 minuten. Blijf tussentijds goed controleren. Laat de taart afkoelen en ongeveer 15 minuten nagaren.

Garneer eventueel met extra verse basilicumblaadjes en wat druppels sojasaus.