Bereiding

  • Voorgerecht
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • 4 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd met een kaasschaaf 4 plakken van de courgette (in de lengte doorgesneden) en leg deze apart.
  3. Snijd de pastinaak en de rest van de courgette in kleine blokjes. Meng het sjalotje, de knoflook, pastinaak en courgette met de olie. Doe het mengsel in een schaal en laat het circa 35 minuten bakken in een voorverwarmende oven.
  4. Maak de dressing: snijd de kappertjes fijn en meng met de andere ingrediënten.
  5. Hak de amandelen in grove stukjes.
  6. Haal het courgette- / pastinaak mengsel uit de oven en voeg de linzen en de dressing toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng er na 10 minuten (als het minder heet is) de rucola doorheen.
  7. Maak op een bord een cirkel met de plak courgette en zet deze vast met een prikkertje.
  8. Schep de salade in de courgettecirkel.

Besprenkel je tartaartje royaal met grof gehakte amandelen.