- Verwarm de oven op 180 graden. Leg een bakpapiertje op de bodem van de (hartjes)springvorm.
- Meng het havermeel, bloem, havermout, zout in een kom. Voeg de olijfolie, het water en de eieren toe en kneed het met je handen tot een deeg. Is het te droog? Voeg meer water toe. Het mag zeker niet te droog zijn.
- Bekleed de springvorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de bodem 15 minuten in de oven. Laat de bodem afkoelen.
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Snipper ondertussen de rode ui en bak het glazig. Snijd de snoeptomaten in de lengte door en de bietjes in dunne plakjes.
- Leg een laagje bietenplakjes op de bodem van het havermoutdeeg. Doe daar een laagje rode ui overheen. Strooi er vervolgens gedroogde tijm en peper over. Herhaal deze stap nog een keer.
- Leg de snoeptomaatjes op het mengsel. Strooi dan de grof gehakte walnoten en de verkruimelde fetablokjes over de taart.
- Klop de 4 eieren in een kom en schenk dit voorzichtig in de taart.
- Bak de hartige taart 40 á 50 minuten in het midden van de oven.
Haal de goudbruine quiche uit de oven, laat eventjes kort afkoelen voordat je hem aansnijdt.