- Verwarm de oven op 180 graden Celsius. Vet de springvorm in en leg bakpapier op de bodem.
- Week de rozijnen 15 minuten in heet water.
- Meng in een kom de kikkererwtenmeel, teffmeel, boekweitmeel, rijstemeel en psylliumvezels. Voeg de plantaardige melk en het ei toe en kneed tot een mooi deeg. Te nat? Voeg meer meel toe. Te droog? Voeg meer amandelmelk toe.
- Bekleed de springvorm met het (blader)deeg en maak een lage rand. Prik met een vork gaten in het deeg. Bak de bodem 10 minuten in het midden van de oven.
- Maak ondertussen de vulling door de ui en knoflook te snipperen en kort te bakken in olijfolie. Voeg daarna de spinazie toe en laat dit slinken. Voeg de rozijnen toe en breng op smaak met zout en peper.
- Haal de bodem uit de oven en verhoog de oventemperatuur naar 200 graden Celsius.
- Vul de bodem met het spinaziemengsel. Klop de eieren en schenk voorzichtig over de spinazie. Verdeel gelijkmatig. Snijd de snoeptomaten door de helft en leg deze over de vulling.
- Bak de spinaziequiche met rozijnen ongeveer 30 minuten in het midden van de oven of totdat de vulling goudbruin kleurt.
- Serveer direct met een lekkere salade. Strooi eventueel zonnebloempitten op de quiche.
Eet smakelijk!