Bereiding

  • Nagerecht
  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • 1 porties
  • Veganistisch gerecht

Bodem
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Mix de dadels, vijgen en moerbeien in de keukenmachine of krachtige blender totdat je een glad mengsel krijgt.
3. Pak een klein ovenbestendig schaaltje en bekleed de bodem en zijkanten met 3/4 van dit mengsel tot alles bedekt is. Bewaar het resterende 1/4 deel voor de topping later. Dit mengsel heb je nodig in stap 7.

Vulling:
4. Was de appel. Verwijder het klokhuis van de appel (schillen is niet nodig). Snijd de appel in kleine stukjes. Mix de stukjes appel, de blauwe bessen, chiazaadjes en een drupje vanille-extract in de keukenmachine.
5. Gebruik 3/4 deel van deze fruitvulling en mix dit vervolgens samen met 50 gram havermout in de keukenmachine tot een glad geheel. Verdeel de vulling over de bodem.
6. Gebruik het restant (1/4 deel) van het mengsel voor de bovenste laag van de vulling, dit zorgt voor een mooi fruitig laagje.

Topping:
7. Vervolgens mix je het restant (1/4 deel) van het dadel/vijgen/moerbeien (bodem) mengsel samen met de resterende havermout en kaneel in de keukenmachine.
8. Draai kleine korreltjes van het mengsel voor de topping en besprenkel dit over het appeltaartje. Zet het appeltaartje ongeveer 20 minuten in de oven!

Haal het appeltaartje uit de oven en besprenkel eventueel met extra blauwe bessen.