- Voor de koude optie: maak dit ontbijtje de avond van tevoren. Rasp de wortel en 1 appel. Meng alle ingrediënten (behalve de toppings) in een kommetje en verdeel het mengsel over 2 kommetjes.
- Voor de warme optie: verwarm de plantaardige/biologische melk in de pan en voeg de havermout toe. Laat dit zachtjes koken voor circa 3-4 minuten. Voeg deze samen met de kaneel en de rozijnen toe aan de havermout. Laat dit nog samen nog 4 minuten zachtjes pruttelen.
- Snijd de andere appel in kleine stukjes. Verdeel de havermout over 2 kommen en top met fijngehakte walnoten en ahornsiroop.

Havermoutpap met appel, wortel en rozijnen
Zin in een ander ontbijt dan een boterham met pindakaas? Maak deze (warme) havermoutpap met appel, wortel, kaneel en rozijnen. Recept van Lisa goes Vegan.
Bereiding
- Ontbijt
- Bereidingstijd: 10 minuten
- 2 porties
- Vegetarisch gerecht