Bereiding

  • Soep
  • Bereidingstijd: 50 minuten
  • 4 porties
  • Veganistisch gerecht

In plaats van een kant-en-klare zak erwtensoepgroenten kun je zelf ook circa 500 gram aan prei, ui, wortel en knolselderij fijnsnijden.

  1. Doe de spliterwten in een soeppan en voeg 1,5 liter water toe. Laat de spliterwten in 45 minuten gaarkoken. Roer af en toe door.
  2. Snijd de aardappel in kleine blokjes en voeg dit samen met de soepgroenten, bouillonblokjes en laurierblaadjes toe aan de soeppan. Laat nogmaals 30 minuten koken. Voeg extra water toe indien nodig.
  3. Snijd de vegan worstjes of de vega rookworsten in plakken. Verhit een lepel olie in een koekenpan en bak hierin de plakjes worst licht krokant. Voeg ze toe aan de pan en breng de soep op smaak met peper en zout. Haal ten slotte de laurierblaadjes voor het serveren uit de soep.

Giet de soep in kommen en serveer bijvoorbeeld met een dikke snee brood en hummus!