Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 55 minuten
  • 3 porties
  • Vegetarisch gerecht

Deze huisgemaakte pizza is ideaal omdat je kan varieren met verschillende groenten als topping. De pizzabodem is smaakvol door de oerkomkommer die in de pizzabodem verwerkt zit. De oerkomkommer bevat bobbeltjes op de schil en heeft een wat bittere smaak. Ze zijn te koop bij de bio winkel.

  1. Verwarm de oven voor op 185 graden.
  2. Gebruik een ronde pizza-bakplaat of andere ronde vorm. Bekleed de plaat met bakpapier. Maal alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine of blender tot een fijne massa.
  3. Stort de massa op de bakplaat en verdeel, zodat er een mooie ronde bodem ontstaan. Druk met een lepel wat deeg naar buiten, zodat er een rand ontstaat.
  4. Was de radijsjes en pureer ze in de keukenmachine samen met de Miso tot een gladde massa. Verdeel dit radijs-miso mengsel over de afgekoelde bodem.
  5. Bedek de pizza met schijfjes tomaat, spinazie, geitenkaas en alle kruiden. Bak vervolgens de pizza in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten, blijf tussentijds steeds even goed controleren.

Garneer de pizza met verse basilicum en evt. nog wat schijfjes oerkomkommer.