Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 1 uur
  • 4 porties
  • Veganistisch gerecht

Deze huisgemaakte vegaburgers zijn heel smaakvol en makkelijk van te voren te maken. Zo kun je ze makkelijk invriezen en het enige wat je nog hoeft te doen is ze in de oven af te bakken. Varieer met andere soorten bonen en groenten zoals kikkererwten of zwarte bonen.

  1. Spoel de linzen uit de pot goed af.
  2. Maal de walnoten en havermout fijn in je keukenmachine of krachtige blender totdat je een meelsubstantie krijgt. Snipper de ui en snijd de wortels, knoflook en zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Voeg deze allemaal samen met de afgespoelde linzen en olijfolie toe aan je keukenmachine. Maal totdat alles goed gemengd is (let op! Maal het niet te fijn, de burgers mogen mag wel een bite houden!) Als het mengsel te droog is, voeg dan wat extra olijfolie toe.
  3. Doe het mengsel in een bak en voeg de kruiden (komijnpoeder, oregano, peper en zout) toe. Kneed goed door met je handen.
  4. Pak nu wat plastic folie en een deksel van een beschuitbus (of een andere pot). Bekleed de deksel met een laagje plastic folie en vul dit met het burger-mengsel. Vouw de burger met het folie dicht en leg ze eventjes 10 minuten in de koelkast zodat ze stevig te worden.
  5. Verwarm de oven ondertussen voor op 180 graden. Haal de burgers uit de koelkast en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de burgers in ongeveer 30 minuten goudbruin.

Serveer de linzenburgers op een broodje met ketchup of hummus, spinazie, tomaten en avocado.