Bereiding

  • Bijgerecht
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • 6 porties
  • Vegetarisch gerecht
  1. Snij de aardappelen (ongeschild!) en wortelen in hele kleine blokjes. Kook ze gaar en spoel ze koud af. Kook ze trouwens niet in hetzelfde water, wortelen hebben meer kooktijd nodig.
  2. Kook de eieren hard, pel en snij ze in kwarten.
  3. Snij ook 2/3 van de augurken, de kaas, de helft van de zilveruitjes en de voorgekookte bietjes in hele kleine blokjes, allemaal hetzelfde formaat als de wortelen en de aardappels.
  4. Meng 2 el augurkenzuur met de helft van de mayonaise.
  5. Voeg de blokjes augurk, biet, kaas, augurken, de helft van de zilveruitjes en de aardappel toe (hou 4 el apart, stamp fijn en meng later ook door de salade).
  6. Hussel goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  7. Neem een mooie, grote schaal. Pluk slablaadjes van de krop en leg aan de randen van de schaal (ja ja, heel erg jaren ’80! ). Verspreid de salade over de schaal en maak ‘m glad.
  8. Smeer er de mayonaise overheen en bestrooi licht met paprikapoeder. Garneer alle ingrediënten die je nog over hebt over de salade en maak ‘m de blikvanger van je feesttafel.