- Verwarm een klein pannetje met melk en water op zacht vuur.
- Vijzel de specerijen, zodat ze een beetje gekneusd zijn. (de kardemom, kruidnagel, steranijs en peperkorrel).
- Voeg de specerijen vervolgens samen met de gember en de kaneel bij de melk in het pannetje.
- Wanneer de melk goed op temperatuur is doe je het zwarte theezakje in het pannetje. Laat een paar minuten trekken.
- Schep 4 tl kokosbloesemsuiker in de thee en roer even goed.
- Giet de melk door een fijne zeef en serveer in kopje met een kaneelstokje erbij!

Indian Chai Tea Latte
In India wordt deze thee vaak als nagerecht geserveerd. Geen zwaar toetje maar een heerlijke warme thee vol specerijen. Het is India’s nationale drank en is daar ook een dagelijks ritueel. Het is een mix van thee, specerijen, water, melk en suiker. Wij hebben de chai tea gemaakt van rijstmelk en gezoet met kokosbloesemsuiker. Een heerlijke verwarmende combinatie van Three Girls, One Kitchen!
Bereiding
- Nagerecht
- Bereidingstijd: 10 minuten
- 2 porties
- Veganistisch gerecht