Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • 3 porties
  • Vegetarisch gerecht
  1. Snipper de sjalotten en hak de knoflook en peper fijn. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Verhit een hapjespan met olijfolie en fruit de ui, knoflook, peper, tomaat, massala, komijn en gember 2 minuten. Voeg de tomatenpuree toe, schep goed om en verwarm nog een minuut.
  2. Snijd ondertussen de aubergine in stukjes. Voeg de aubergine toe en bak deze 5 minuten mee. Voeg vervolgens de bouillon en de kikkererwten toe en zet het vuur iets lager. Schep alles goed om en laat de curry 15 minuten sudderen met de deksel op de pan. Roer ondertussen een paar keer. Voeg de amandelen toe en laat de curry vervolgens nog 7 á 10 minuten sudderen zonder deksel.
  3. Maak terwijl de curry aan het sudderen is de raita. Verwarm een kleine koekenpan en bak de komijn een minuutje aan. Blijf omscheppen, zodat deze niet aanbrandt. Meng vervolgens alle ingrediënten voor de raita en de gebakken komijn in een kom.
  4. Serveer de curry samen met de raita en het naanbrood.