Bereiding

 • Hoofdgerecht
 • Bereidingstijd: 40 minuten
 • 3 porties
 • Veganistisch gerecht

Deze Indiase bloemkool curry kun je zo pittig of romig maken als je zelf wilt. Heerlijk met een stuk vers (gebakken) naanbrood.

 1.  Snijd de bloemkoolroosjes van de stronk. Heb je erg grote roosjes? Maak ze dan wat kleiner.
 2. Kook de bloemkool gaar in zo’n 10 minuten in een pan met water..
 3. Zet ondertussen de rijst met water op het vuur om te koken.
 4. Schil de gember en hak in stukjes. Doe dit ook met de knoflook. Haal de gepelde tomaten uit het blik (gooi het blik niet weg!). Snijd ze in stukjes.
 5. Hak of kneus de cashewnoten. Dit doe je door bijvoorbeeld ze in een theedoek te leggen, dicht te vouwen en ze te pletten. Of met een stamper in een kom of beker.
 6. Giet de bloemkool af. Pak een wok of een grote hapjespan. Doe er wat zonnebloemolie in. Voeg de gember, knoflook, fenegriek, amchoorpoeder, garam masala en de chilipoeder bij elkaar in de pan. Bak het even kort aan.
 7. Voeg de bloemkool toe en de in stukjes gesneden gepelde tomaten. Voeg 250 ml soja yoghurt toe aan het mengsel. Roer even goed.
 8. Voeg de tomatenpasta erbij en meng goed door. Proef of het mengsel op smaak is. Voeg zo nodig nog wat van de inhoud van de tomatenpasta erbij. Wil je het pittiger? Voeg nog wat extra chilipoeder toe. Ben je iets te enthousiast geweest met het chilipoeder? Voeg dan een beetje suiker toe om het wat milder te maken. Laat het mengsel nog even 5 minuutjes pruttelen.
 9. Giet de rijst af en serveer de bloemkool masala met een schep rijst.

Garneer de bloemkool masala met een beetje koriander en serveer eventueel met vers naanbrood.