- Schil de aardappelen en snij ze door de helft. Dop de boontjes en snij ook deze door de helft. Zet een pan met ruim water aan de kook.
- Doe de aardappelen en boontjes in het kokende water en laat 2 minuten koken. Giet de aardappelen en boontjes dan af.
- Snipper de ui, pers de knoflook en snij de gember fijn. Snij de groene peper fijn (en verwijder eventueel de zaadlijst)
- Fruit de gesnipperde ui, geperste knoflook en gember in een goede laag olie in een wokpan op middellaag vuur. Voeg na een minuut of 2 alle specerijen en het zout toe en roer.
- Voeg na een minuut de aardappelen en groene peper toe en roer. Voeg na een minuut een flinke scheut water toe en roer weer.
- Snij de tomaten door de helft en voeg ze toe aan de aardappelen en roer. Zet het vuur ietsje hoger en laat de boel enkele minuten bakken.
- Voeg nu de sperzieboontjes met een scheutje water toe en roer. Laat het geheel nog zo’n 5 minuten bakken en voeg nog een scheut water toe als het nodig is.
- Voeg vervolgens de kokosmelk toe en roer weer. Laat een minuut of twee sudderen en zet het vuur dan uit. De aardappel-sperziebonenschotel is klaar.
Serveer bijvoorbeeld met met rijst, roti of naan. Eet smakelijk!