Bereiding

 • Hoofdgerecht
 • Bereidingstijd: 25 minuten
 • 2 porties
 • Veganistisch gerecht
 1. Schil de aardappelen en snij ze door de helft. Dop de boontjes en snij ook deze door de helft. Zet een pan met ruim water aan de kook.
 2. Doe de aardappelen en boontjes in het kokende water en laat 2 minuten koken. Giet de aardappelen en boontjes dan af.
 3. Snipper de ui, pers de knoflook en snij de gember fijn. Snij de groene peper fijn (en verwijder eventueel de zaadlijst)
 4. Fruit de gesnipperde ui, geperste knoflook en gember in een goede laag olie in een wokpan op middellaag vuur. Voeg na een minuut of 2 alle specerijen en het zout toe en roer.
 5. Voeg na een minuut de aardappelen en groene peper toe en roer. Voeg na een minuut een flinke scheut water toe en roer weer.
 6. Snij de tomaten door de helft en voeg ze toe aan de aardappelen en roer. Zet het vuur ietsje hoger en laat de boel enkele minuten bakken.
 7. Voeg nu de sperzieboontjes met een scheutje water toe en roer. Laat het geheel nog zo’n 5 minuten bakken en voeg nog een scheut water toe als het nodig is.
 8. Voeg vervolgens de kokosmelk toe en roer weer. Laat een minuut of twee sudderen en zet het vuur dan uit. De aardappel-sperziebonenschotel is klaar.

Serveer bijvoorbeeld met met rijst, roti of naan. Eet smakelijk!