Bereiding

  • Borrelhapje
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • 4 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Maal in een keukenmachine de noten samen met de boterham en de peterselie fijn. Roer de rest van de ingrediënten erdoor zodat het een soort deeg vormt (voeg eventueel iets meer plantaardige melk toe). Kneed er een bal van en zet deze afgedekt een half uurtje in de koelkast.
  2. Rol vervolgens 16 balletjes van het deeg door een klein beetje te pakken, dat in je hand bij elkaar te knijpen en dan te rollen.
  3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de balletjes tot ze rondom bruin en knapperig zijn, een minuut of 7.

Serveer de balletjes los met een lekkere hummus of chilisausdip. Of bij een gerecht met rijst of bij aardappels met groenten. Ter variatie kun je de rozemarijn vervangen door kerrie, dan worden het kruidige notenballetjes.