Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • 4 porties
  • Veganistisch gerecht

Door de mungbonen/(split)erwten in kokosmelk te koken, krijgen ze extra veel smaak. Dit gerecht kun je zo pittig of romig maken als je zelf wilt. Serveer met witte of bruine rijst.

  1. Was de spliterwten of mungbonen. Heb niet je zoveel tijd? Erwten uit de diepvries kunnen ook. Kook dan de aardappelblokjes apart totdat deze gaar zijn.
  2. Schil de aardappel en snijd hem in blokjes van ongeveer 3 cm.
  3. Kook de spliterwten in 500ml kokosmelk en 100 ml water. Doe er water bij wanneer de kokosmelk verdampt is in de pan. Voeg na 15 minuten de aardappelblokjes erbij. Check of er nog genoeg kookvocht is, voeg waar nodig nog wat water bij. Let op, maak het niet te waterig. Voeg daarna het bouillonblokje en de tomatenpasta toe.
  4. Laat de aardappels en spliterwten minimaal 20 minuten koken op laag vuur. Bereid alvast de rijst zoals op de verpakking staat. Snijd in de tussentijd de wortel, paprika, ui en de tomaten fijn.
  5. Bak in een andere pan de ui, paprika en wortel. Voeg komijnzaad en het chilipoeder toe en proef tussendoor. Houd je van pittig? Dan voeg je nog wat extra chilipoeder toe. Doe nu ook de tomaten erbij en bak even totdat ze warm zijn. Giet de rijst af en laat het even staan.
  6. Check of de spliterwten en aardappels gaar zijn. Wanneer ze gaar zijn voeg je de andere groenten erbij en meng je alles goed.

Voeg nog eventueel zout en peper naar smaak toe en serveer de Pojo met rijst.