-
Kook de rijst volgens de verpakking gaar.
-
Schil de appel en de banaan en snijd ze in plakjes. Snijd de tomaat in blokjes en snipper de ui.
-
Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en fruit de ui een paar minuten. Voeg de plakjes appel, tomaat en banaan toe, met de kerrie en de bloem. Bak het geheel vijf minuten zachtjes door onder goed roeren. Voeg de bouillon geleidelijk toe en breng het mengsel zachtjes aan de kook.
-
Meng tenslotte de kokos, rozijnen, mangochutney en het citroensap erdoor en breng het geheel op smaak met peper en zout. Laat het geheel 15 minuten afgedekt sudderen, terwijl je af en toe roert.
-
Verhit de resterende lepel olie in een hapjespan en bak hierin de paprikablokjes 5 minuten. Voeg tofugehakt toe en bak nog 5 minuten.
- Voeg het chutneymengsel toe aan het paprika/gehaktmengsel en laat nog even goed heet worden. Serveer met de rijst en extra mango chutney.
Eet smakelijk!

Kerrieschotel met tofugehakt en vruchten
De combinatie van de hartige kerrie en de zoete vruchten maken deze kerrieschotel heerlijk verrassend. Recept van de Vegan Challenge.
Bereiding
- Hoofdgerecht
- Bereidingstijd: 30 minuten
- 4 porties
- Veganistisch gerecht