Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • 4 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
  2. Schil de appel, pel de banaan en snij beide in plakjes. Snij de tomaat en paprika’s in blokjes en snipper de ui.
  3. Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en fruit hierin de ui een paar minuten. Voeg de appel, tomaat en banaan toe, met de kerrie en de bloem. Bak al roerend het geheel vijf minuten zachtjes door. Voeg de bouillon geleidelijk toe en breng aan de kook.
  4. Meng tenslotte de geraspte kokos, rozijnen, mangochutney en het citroensap erdoor en breng het geheel op smaak met peper en zout. Laat het mengsel 15 minuten afgedekt sudderen, maar roer wel af en toe door.
  5. Verhit de resterende lepel olie in een hapjespan en bak hierin de paprikablokjes 5 minuten. Voeg het plantaardige gehakt toe en bak nog 5 minuten. Voeg het chutneymengsel toe aan het paprika/gehaktmengsel en laat nog even goed heet worden. Serveer met de rijst.

Eet smakelijk!