Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • 2 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Schil de aardappelen en kook deze in ongeveer 15 minuten beetgaar.
  2. Pel en pers de knoflooktenen. Pel ook de ui, halveer deze en snij beide helften in repen. Fruit de knoflook en ui enkele minuten in olie.
  3. Voeg nu de verse spinazie in etappes toe. Bak de spinazie ongeveer 7 minuten.
  4. Maak een kerriesaus van 250 ml plantaardige melk. Voeg hier de kerriepoeder en een snufje peper en zout aan toe. Roer goed en laat de melk lichtjes koken. Maak een papje van 1 tl maizena met een scheutje water, voeg dit toe en roer. Zet de saus vervolgens op het laagste vuur en houdt het warm.
  5. Pureer de gekookte aardappelen met een stamper. Voeg 150-200 ml plantaardige melk, zout (naar smaak) en een snuf zwarte peper tijdens het pureren. Roer hierna de roergebakken spinazie door de stamppot heen.
  6. Bak de kipstuckjes enkele minuten in een beetje olie, 1 tl komijnpoeder en een flinke snuf zout. Serveer alles bij elkaar en eet smakelijk!