- Verwarm de oven voor op 180 ⁰C.
- Snij de wortel en bleekselderij in stukjes en de ui in ringen. Scheur het brood in hompjes.
- Hak ook de peterselie fijn en zet apart.
- Hussel het brood met 50 ml olijfolie en zout om, leg op een bakplaat en zet in de voorverwarmde oven. Bak droog en hard in zo’n 15 minuten, haal uit de oven en zet apart.
- Fruit ondertussen in wat olijfolie de uienringen in een paar minuten op hoog vuur tot glazig, voeg de wortel en bleekselderij toe en bak een paar minuten mee.
- Doe de tomatenpuree erbij en roer nog even door. Dan de wijn erbij die je een paar minuten op hoog vuur laat inkoken.
- Doe dan de gezeefde tomaten, de kruiden (hou wat peterselie achter voor garnering), de bouillonpoeder en het water erbij. Breng de soep aan de kook en laat ‘m een half uurtje pruttelen.
- Maal 2/3 van de kikkererwten grof in de hakmolen, laat de rest heel. Voeg ze toe aan de soep.
- Doe tot slot ook de hompen brood in de soep, roer alles goed door en laat de soep nog zo’n 5 minuten koken.
Voeg naar smaak peper toe en serveer met wat gehakte peterselie.