Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • 2 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Pel de grote knoflooktenen en bak ze in een koekenpan met een eetlepel olijfolie lichtbruin. Dit duurt zo’n 2 minuutjes. De smaak wordt alleen maar lekkerder als je de knoflook van te voren bakt in plaats van rauw te gebruiken.
  2. Snijd de gebakken knoflooktenen voorzichtig in heel dunne plakjes. Was en snijd de tomaatjes door de helft.
  3. Roer 6 eetlepels olijfolie, de knoflookplakjes, de chilivlokken, tomaten, verse basilicum, citroensap en zout in een grote kom door elkaar en laat even marineren (hoe langer, hoe beter). De smaken trekken op deze manier heerlijk in.
  4. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
  5. Mix de ongezouten cashewnoten en edelgistvlokken tot een poedertje in een keukenmachine of hakmolen. Dit wordt de ‘Parmezaanse kaas’.
  6. Rul ondertussen het gehakt in een beetje olie met wat knoflookpoeder, paprikapoeder en zwarte peper.
  7. Roer de gaar gekookte spaghetti nu met de gemarineerde tomaatjes en het gehakt door elkaar. Serveer op een bord met de ‘Parmezaanse kaas’.