- Schil de komkommer en snijd in stukken. Snijd ook de avocado’s in stukjes.
- Doe de komkommer en avocado in een blender of keukenmachine en doe er de kokosmelk, water, citroensap, tabasco en twee eetlepels met dille bij. Blend het geheel tot een gladde soep. Breng op smaak met zout. Zet nog een uurtje of twee in de koelkast.
- Schenk de soep in kommen, en garneer met de kiemen (verhit volgens de verpakking), pijnboompitjes en nog wat dille. Maak af met een klein scheutje olijfolie. Voeg eventueel een paar ijsklontjes toe.

Koude Avocado-komkommersoep
Wat een hitte! De zoektocht naar verkoeling leidde ons uiteindelijk tot dit heerlijke recept van Green Kitchen Stories. Ietsje aangepast, maar zeker de moeite waard als lunch- of dinergerecht op warme dagen! Klik op de foto’s voor het recept.
Bereiding
- Soep
- Bereidingstijd: 15 minuten
- 2 porties
- Veganistisch gerecht