Bereiding

  • Feestdagen
  • Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten
  • 3 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Verwarm de oven voor op 225 graden.
  2. Voor de pompoensaus rooster je eerst de pompoen. Snijd de flespompoen in de lengte doormidden en leg op een bakplaat in de oven en rooster de plakken in 30 minuten gaar. Check na 30 minuten met een vork of mes of je er makkelijk in kan prikken. Haal de pompoen uit de oven en zet de oven aan op 200 graden. Laat de pompoen afkoelen en haal de schil eraf en verwijder de zaden.
  3. Meng voor de topping de zonnebloempitten, edelgistvlokken en zout in de keukenmachine fijn. Schep vervolgens in een bakje en zet weg.
  4. Vervolgens snijd je de geroosterde pompoen in kleinere stukken en plaats je ze samen met alle andere ingrediënten voor de pompoensaus, in de keukenmachine totdat er een egale massa ontstaat. Eventueel kun je een scheutje water toevoegen om het wat romiger te maken.
  5. Pak nu een ovenschaal om laagjes te maken. Verdeel een laagje tomatenpassata samen met pompoensaus over de bodem van de schaal. Meng dit een beetje. Leg er nu een paar plakken aubergine en courgette op. Leg hier vervolgens een laagje verse spinazie overheen. Herhaal deze volgorde (tomatenpassata, pompoensaus, aubergine, courgette en spinazie) en eindig met een laag pompoensaus. Strooi daar de tijm overheen en de topping. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak 40 minuten in de oven op 200 graden. Haal daarna het aluminiumfolie eraf en bak nog 20 minuten af.

Serveer de lasagne met verse basilicum en eventueel een groene salade en brood.