Bereiding

 • Hoofdgerecht
 • Bereidingstijd: 1 uur en 20 minuten
 • 6 porties
 • Veganistisch gerecht
 1. Verwarm de oven voor op 200˚C.
 2. Snijd de bleekselderij in reepjes van 1 cm.
 3. Doe een scheutje olijfolie in de pan en voeg de bleekselderij en roerbakgroente toe. Bak dit 8 minuten en hussel de groenten tussendoor even om met een spatel.
 4. Giet ondertussen de plantaardige room in een steelpan en voeg de bloem en het bouillonblokje toe. Roer goed door elkaar met een garde en laat even pruttelen op laag vuur, zodat de saus wat dikker kan worden.
 5. Spoel de kidneybonen af in een vergiet en voeg deze toe aan de groenten.
 6. Rits de blaadjes van de takjes tijm en voeg deze toe aan de groenten, samen met de tomatenpuree. Hussel alles goed door elkaar met een spatel en bak nog een paar minuten op laag vuur.
 7. Vul de ovenschaal aan de hand van onderstaande volgorde. Start met een laag bechamelsaus, dan een laag groenten-kidneybonen mix, een laag vegan geraspte kaas, een laag lasagne bladen. Herhaal dit nogmaals en zorg ervoor dat de lasagne bladen goed bedekt zijn met bechamelsaus, dan worden ze lekker zacht in de oven. Garneer de lasagne ten slotte met een laagje vegan geraspte kaas.
 8. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie. Bak de lasagne 50 minuten in de voorverwarmde oven en haal na 35 minuten de aluminiumfolie er af, zodat de bovenkant niet aanbrandt. Elke oven is verschillend, dus check even of de lasagne bladen zacht zijn geworden. Anders kan je de lasagne altijd nog 5-10 minuten langer bakken.
 9. Garneer de lasagne ten slotte met wat extra takjes verse tijm.

Eet smakelijk!