Bereiding

  • Lunch
  • Bereidingstijd: 1 uur
  • 2 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Verwarm de oven op 220 graden Celsius. Leg een bakplaat met bakpapier klaar.
  2. Snij de bloemkool in kleine roosjes, en snij de wortelen en pastinaak in plakken van een halve cm dikte. Leg de groenten op de bakplaat en voeg de olie en kerriepoeder toe. Meng alles goed door elkaar. Voeg nu eventueel alvast wat zout en peper toe.
  3. Plaats de groenten gedurende 35-40 minuten in de oven. Schep halverwege om.
  4. Doe de beluga linzen (zonder te weken) in een kleine pan en voeg circa een halve liter water toe. Kook de linzen vervolgens in 20 minuten gaar. Giet de linzen na het koken af en laat de pan afkoelen.
  5. Maak de dressing door de limoen uit te persen met een handpers. Voeg de tahin en water toe en roer het door elkaar. Breng op smaak met zout en zet apart.
  6. Neem twee borden en verdeel de sla. Snij de halve avocado in plakjes en verdeel deze over de borden. Voeg de geroosterde groenten en de gekookte linzen toe. Rooster eventueel de pompoenpitten en voeg ze toe aan de salades. Serveer met de dressing apart.