Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • 4 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Snipper de ui en de knoflook, snijd de wortel in plakjes en de aubergine in kleine blokjes.
  2. Doe de olie in een wok– of hapjespan en fruit de ui en knoflook een paar minuten. Voeg de chilipoeder, kurkumapoeder en tomatenpuree toe en roer goed door.
  3. Voeg de wortel en de aubergine toe en roer goed door. Laat de groenten 5 minuten meebakken op middelhoog vuur.
  4. Voeg nu de kokosmelk en het zout toe, roer goed door en laat 15 tot 20 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Kook ondertussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  6. Voeg vervolgens de linzen toe (inclusief het vocht uit de pot) en kook nog 1 minuut mee.

Verdeel de rijst en curry over vier borden en bestrooi met wat verse koriander. Eet smakelijk!