- Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook en gember op laag vuur in vijf minuutjes zacht.
- Roer de tomatenpuree en yoghurt samen in een kom. Doe de garam masala, kaneel, kurkuma, komijn en chilipoeder erbij. Roer tot een romig mengsel. Zet apart.
- Snijd de wortel, paprika en tomaat in kleine blokjes en voeg de wortel en paprika toe aan het ui-knoflook-gember mengsel. Bak een aantal minuten mee.
- Roer geleidelijk aan het yoghurtmengsel erdoor, en meng dan de tomaten erbij.
- Roer op het laatst de linzen erdoorheen. Kook nog ongeveer 5 minuten
- Voeg het limoensap en de verse koriander toe en eventueel nog wat zout en peper.
- Serveer met warm naanbrood

Linzencurry met naan
Een curry kan natuurlijk niet ontbreken bij dit Indiase menu van Three Girls, One Kitchen. De basis voor elke curry is een masala: een mengsel van specerijen en kruiden. Ook hier hebben we de specifieke Indiase Garam Masala gebruikt om het gerecht een echte Indiase smaak te krijgen. Daarnaast worden er in dit gerecht linzen gebruikt, eiwitrijke peulvruchten. Hierdoor vormt dit gerecht een uitstekende bron van proteïnes en is daardoor goed geschikt voor vegetariërs!
Bereiding
- Hoofdgerecht
- Bereidingstijd: 40 minuten
- 2 porties
- Vegetarisch gerecht