Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • 2 porties
  • Vegetarisch gerecht
  1. Hak de knoflook en rode peper fijn. Verhit een wok of hapjespan met olijfolie en fruit de knoflook, rode peper, masalakruiden en kurkuma een minuut aan.
  2. Voeg vervolgens de gedroogde linzen, kokosmelk en groentebouillon toe. Breng de linzen afgedekt met een deksel aan de kook. Kook de linzen op laag vuur in ongeveer 25 minuten gaar.
  3. Schil ondertussen de pompoen en snijd deze in kleine blokjes. Kook de pompoen in 10 minuten gaar in een andere pan. Zet even apart.
  4. Snijd de paneer in reepjes. Verhit een koekenpan met een klein beetje olijfolie en bak de paneer om en om gaar in 6 à 7 minuten.
  5. Voeg de pompoenblokjes en de paneer (en eventueel de spinazie) bij de pan met linzen. Voeg naar behoefte nog een klein beetje masalakruiden toe. Wanneer de curry iets te droog is, kun je nog een scheutje kokosmelk of bouillon toevoegen. Schep het geheel even om en verwarm nog 2 minuten.
  6. Schep de curry op de borden en garneer met verse peterselie of koriander. Serveer met het naanbrood.