Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • 2 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Kook de macaroni volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd alle groenten in blokjes. Verhit een (koeken)pan met olijfolie en fruit de ui en knoflook een minuutje aan. Voeg de paprikapoeder, cayenne, tijm en oregano toe en bak een minuut mee. Voeg vervolgens de wortel, paprika, champignons en courgette toe en bak deze in 10 minuten gaar. Blijf goed omscheppen.
  3. Voeg de linzen toe en schep de tomatenpuree door de groenten. Voeg nu de bouillon toe en meng alles goed door elkaar. Voeg naar behoefte nog wat kruiden, peper of zout toe.
  4. Verwarm de groenten en saus nog 10 minuten op laag vuur. Zo kunnen de kruiden goed intrekken en de saus een beetje indikken. Kruid ten slotte met peper en een snuf zout.
  5. Schep de macaroni op de borden en schep hier een grote schep tomatensaus over. Garneer eventueel met verse peterselie.

Eet smakelijk!