- Schil eerst de aardappels en snijd ze in kleine blokjes, leg apart voor straks.
- Zet de soeppan op laag tot middelhoog vuur en verwarm hier wat zonnebloemolie in.
- Snipper de ui en fruit dit in de soeppan voor ongeveer 5 minuten tot ze glazig zien. In de laatste minuut mag ook de geperste knoflook erbij.
- Voeg nu het komijnpoeder en paprikapoeder toe en bak dit mee voor 1 minuut.
- Bak nu de blokjes aardappel mee voor 2 minuutjes.
- Leeg dan de inhoud van de blikken maïs in een zeef of vergiet. Spoel dit onder de kraan goed af en voeg de maïs toe in de pan. Bak mee voor 1 minuut.
- Voeg de groentebouillon toe en kook de soep voor ongeveer 20 minuten, tot de aardappels gaar zijn.
- Tot slot voeg je de edelgistvlokken toe en roer dit goed door de soep heen.
- Proef de soep en voeg naar smaak peper en zout toe.
- Pureer de soep met een staafmixer tot ongeveer tweederde van de aardappels en maïs zijn fijngemalen.
Serveer de soep met wat ringetjes bosui. Eet smakelijk!