Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • 3 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Spoel de kikkererwten af en snijd de wortels in kleine blokjes of plakjes van 2 cm. Doe ze in een bak en meng met 1 el olijfolie, de ras el hanout kruiden, de komijnzaadjes en wat zout. Verdeel ze op een bakplaat en rooster ze 20-25 minuten in een voorverwarmde oven goudbruin en knapperig.
  3. Maak ondertussen de couscous klaar zoals op de verpakking beschreven staat.
  4. Snijd de knoflook en sjalotjes fijn en bak deze samen met wat olijfolie in een paar minuten glazig. Voeg vervolgens de plantaardige kipstukjes erbij en bak deze in 7 minuten goudbruin.
  5. Snijd de munt, rozijnen/dadels, noten, komkommer en bosuitjes fijn en voeg toe aan de couscous. Voeg ook de kappertjes, gebakken sjalotjes en plantaardige kipstukjes toe en meng alles goed.

Serveer de couscous met extra versgesneden munt en verdeel wat tahin (sesampasta) en olijfolie over de couscous.