- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snijd de zoete aardappels in blokjes en leg ze op een bakplaat of ovenrooster bekleed met bakpapier. Besprenkel de blokjes met de olie en het paprikapoeder. Zet de aardappelblokjes 20-25 minuten in de oven.
- Scheur de boerenkool van de stengels en snijd in kleine stukjes. (Sla deze stap over als je al gesneden boerenkool gebruikt).
- Doe de boerenkool in een grote schaal en besprenkel met het citroensap. ‘Masseer’ de boerenkool met het sap. Kneed de boerenkool stevig, dan wordt de boerenkool lekker zacht.
- Doe alle ingrediënten voor de dressing in een keukenmachine of stevige blender en mix tot een romige saus.
- Voeg de zoete aardappelblokjes samen met de zwarte bonen toe aan de boerenkool.
Schenk de avocadosaus over de maaltijdsalade en serveer met de knapperige pompoenpitten.