Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • 4 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de ui en knoflook 3-4 minuten.
  3. Doe de zwarte bonen samen met de gebakken ui en knoflook in een keukenmachine of blender. Voeg het paprikapoeder, komijnpoeder en de mais toe. Laat even kort mixen tot een stevig maar grof mengsel.
  4. Roer de havermout door de zwarte bonenmix en breng eventueel op smaak met wat zout en peper. Maak met je handen 4 burgers van het mengsel en leg ze op een ingevette bakplaat (of een rooster met bakpapier.)
  5. Zet de burgers 15-20 minuten in de oven en draai ze tussendoor even om.
  6. Maak ondertussen de tomatensalsa door de tomaat fijn te snijden en te mixen met limoensap, koriander, mais, knoflookpoeder en zout & peper.

Serveer de burgers op een broodje met de tomatensalsa, wat verse sla, plakjes avocado, rode ui en andere dingen die je lekker vindt.